اطلاعاتی که تا به امروز از اسنپدراگون 8 نسل چهار منتشر شده است نشان میدهد که این تراشه قرار است با کنار گذاشتن معماری ARM از هستههای پردازشی سفارشی کوالکام با عنوان جبار یا ققنوس استفاده کند. کوالکام همچنین امسال در نظر دارد از فناوری سه نانومتری شرکت TSMC برای تولید انبوه این تراشههای پرچمدار استفاده کند که انتظار میرود بهبود قابل توجه بازدهی انرژی را نسبت به تراشه اسنپدراگون 8 نسل سه برای آن به دنبال داشته باشد.
اکنون برخی از گزارشها نشان میدهند که کوالکام قصد دارد با استفاده از این امتیاز، نسبت به افزایش قابل توجه سرعت کاری این تراشه اقدام کند. در واقع بهبود بازدهی انرژی به لطف ارتقای فناوری تولید بالاخره به آن اجازه خواهد داد سرعت بالاتری را برای هستههای پردازشی این تراشه در نظر بگیرد. این گزارشها نشان میدهند که کوالکام عدد عجیب 4.0 گیگاهرتز را به عنوان هدف خود برای سرعت این تراشه در نظر گرفته است.
براساس گزارش Wccftech، در این گزارشها آمده است که تراشه اسنپدراگون 8 نسل چهار قرار است از معماری 6+2 بهره ببرد و به این ترتیب برای نخستین بار هستههای با بازدهی بالای انرژی را کنار بگذارد. سال گذشته شرکت مدیاتک در تراشه ابعاد 9300 این رویه را دنبال کرد و توانست عملکرد چند هستهای بسیار خوبی را برای این محصول پرچمدار خود تدارک ببیند. اکنون گفته میشود که کوالکام نیز قصد دارد همین نقشه را در تراشه اسنپدراگون 8 نسل چهار دنبال کند. حذف تراشههای با بازدهی انرژی بالا سبب میشود که این تراشه دارای مصرف انرژی بالایی باشد. به نظر میرسد که کوالکام قصد دارد این نقص را با استفاده از مزایای فناوری سه نانومتری TSMC رفع و رجوع کند.
در همین رابطه بخوانید:
– پرچمدار بعدی کوالکام در زمینه عملکرد و ثبات راندمان غوغا به پا خواهد کرد
– تراشه دایمنسیتی 9400 مدیاتک شاید همان رقیبی است که کوالکام انتظارش را ندارد!
– اگزینوس 2400 اکنون از تراشه اسنپدراگون 8 نسل سه نیز عملکردی بهتر و پایدارتر دارد
گزارشهای جدید منتشر شده نشان میدهند که هستههای سفارشی و با عملکرد عالی تراشه اسنپدراگون 8 نسل چهار میتوانند به سرعت خیره کننده 4.0 گیگاهرتز دست پیدا کنند. اگر اطلاعات موجود در این گزارشها صحت داشته باشد و محصول نهایی بتواند این سرعت عالی را فراهم کند آنگاه باید گفت که با افزایش قابل توجه عملکرد نسبت به تراشه اسنپدراگون 8 نسل سه روبرو خواهیم بود. هسته Cortex-X4 در این تراشه در بهترین حالت میتوانست سرعت 3.30 گیگاهرتزی را فراهم کند.
انتظار میرود این افزایش سرعت در هسته ققنوس این تراشه موجب بهبود عملکرد آن در حالت تک هستهای نیز شود. باید توجه داشت که در این تراشه از دو هسته ققنوس استفاده خواهد شد که سبب میشود این تراشه عملکرد چند هستهای بسیار خوبی نیز داشته باشد. گفته میشود کوالکام این روزها مشغول تست و ارزیابی هسته گرافیکی Adreno 830 نیز هست و قصد دارد در تراشه اسنپدراگون 8 نسل چهار از آن استفاده کند. بررسیها نشان میدهد که این تراشه نیز قدرت و عملکردی مشابه با هسته گرافیکی تراشه M2 اپل خواهد داشت و از این نظر ارتقای قابل توجهی را تجربه خواهد کرد.
دیدگاه خود را بنویسید